De Plint krijgt er een nieuw Opgavehuis bij

Afgelopen maandag was het zover: de opening van een nieuwe Plint aan de Prins Clauslaan 9 in Den Haag. Paul Pegels MBA (Rijkshuisvestingsbeleid IFHR) en Susanne van den Oudenhoven namen de sleutel hartelijk in ontvangst van Jeroen Wijers (Rijksvastgoed Bedrijf).

Beeld: ©Grenzeloos Samenwerken / Grenzeloos Samenwerken
Sem Carree maakt nieuw logo bij de opening van 'De Plint 2'
Beeld: ©Grenzeloos Samenwerken / Grenzeloos Samenwerken
Paul Pegels opent de Plint

Lerend ontwikkelen

Het afgelopen jaar heeft De Plint kennis en inzichten opgedaan door lerend te ontwikkelen. Maar liefst twee duizend Rijksambtenaren, burgers en bedrijven van 80 verschillende organisaties hebben er samengewerkt aan maatschappelijke opgaven door integraal samen te werken. Het 'opendeurenbeleid' zorgde voor een ongedwongen en verbindend karakter. Het ontbreken van beveiligingpoortjes maakte samenwerken laagdrempelig.

Paul Pegels: "Met weinig middelen een ruimte van scratch op te bouwen die het opgavegericht werken bij de overheid versterkt is een onderdeel van ons experiment.”

Tweede fase

Nu de eerste fase is afgerond, laat het ons iets belangrijks zien: de behoefte aan een soortgelijke ruimte. Door een nieuwe ‘Plint’ te openen en daarin samen te werken, gaan we een nieuwe fase in van dit experiment.

Beeld: ©Grenzeloos Samenwerken / Grenzeloos Samenwerken
Susanne neemt tijdens de toost een cadeau in ontvangst

Susanne van den Oudenhoven: "We hebben we alle kennis en inzichten gebundeld met verschillende partners om het concept uit te rollen naar een nieuwe locatie. Zo helpen we opgaveteams met een passende ruimte en toetsen we, tegelijkertijd in de praktijk, wat werkt en wat niet.”

Officiele opening volgt...

Er komt nog een officiële opening dit najaar. Kun je niet wachten? Je kunt tot die tijd altijd samenwerken aan maatschappelijke opgaven im De Plint aan de Zwarteweg 54 (begane grond, pand Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Ministerie van Justitie en Veiligheid). Stuur ons dan in mail: DePlint@rijksoverheid.nl